Fangsteffektivitet prioriteres foran kvalitet i kystflåten, det indikerer en ny undersøkelse.
Ressursutnyttelse og økoeffektivitet i norsk lakseoppdrett er vurdert i en ny rapport.
Det meste av kystflåtens torskekvote tas første halvår og gir fiskerne en god årslønn.
To nye ISO-standarder for sporbarhet av fiskeprodukter er vedtatt.
Ny rapport: Pelagisk konsumindustri kan trekke nyttig lærdom fra salg av annen mat.
Både saltfisk og klippfisk blir mindre misfarget dersom fisken kjølelagres med hode.
Den tradisjonelle sure sushi-risen og fersk wasabi, bidrar til å hemme bakterievekst.
Nofima går med underskudd og skal kutte utgiftene med 30 millioner kroner.
Fisk som er riktig bløgget, kjølt og lagret kan holde seg minst et døgn før den sløyes.
Den nye nordiske maten går sin seiersgang verden over, melder Nofima Mat.
Det er stor variasjon i hvor godt ulike familier av oppdrettslaks takler lusa.
Slaktekvaliteten bør sjekkes grundigere enn vanlig på laks som har hatt pankreassyke.
Injeksjonssalting av pre-rigor laksefilet gjør det lettere å trekke ut tykkfiskbein.
Villfisk drar nytte av oppdrett, konkluderer SINTEF, NINA og Nofima.
Deformiteter hos laks fra nullårssmolt kan reduseres betraktelig med enkle grep.
Fiskerne får ikke full uttelling for at fisk fanget med line foretrekkes i markedet.
Høytrykksprosessering av mat gir en rekke fordeler.
Nofima har inngått et prosjektsamarbeid med Vesterålen Fiskeripark på Myre.
I 2009 lot kystflåten være å ta ca 75 000 tonn av kvotegrunnlaget sitt.
SUNNDAL: Lisbeth Berg-Hansen åpnet Nofima sitt nye forskningssenter.
Side 2 av 5