En ny bløggemetode og superkjøling, har vist lovende resultater for oppdrettstorsk.
Det å utvikle raske in-line teknikker for måling av matkvalitet er utfordrende.
I Norge kaster vi mye mat. Nå starter et krafttak for å redusere matavfallet.
Nye forsøk viser at et skyggenett for tørrfisk utendørs, kan gi bedre fisk.
Tidligere NHO-direktør Finn Bergesen jr. er valgt til ny styreleder i Nofima AS.
Veterinærinstituttet, Universitetet i Oslo og Nofima mat har sammen opprettet Norsk senter for biofilmforskning.
Et nytt senter for omega-3 forskning kan se dagens lys.
Forskere har testet barns fargepreferanser for fiskepudding.
Nofima-forskeren Joop Luten er utnevnt til professor i sjømat ved Universitetet i Wageningen.
Forskere vurderer bruk av bakteriofager mot Listeria i mat.
Det siste halvåret har mesterkokk Gunnar Hvarnes og forskere samarbeidet om å perfeksjonere maten Hvarnes serverte i Bocuse d’Or.
Ledere i forskningsplattformen SEAFOODplus, forsvarer oppdrettsnæringens rolle som leverandør av ideell sunn mat.
TYSFJORD: Taste of North var spent på den sensoriske kvaliteten på sin nye einerøkte laksebiff.
Et nordisk kjøkken vokser fram. I media, på restaurantene, i kantinene og på kjøkkenet hjemme skjer utviklingen.
Semming Semmingsen (47) er ansatt som ny administrerende direktør i Nofima Marin.
Rakfiskens popularitet er stigende og produsentene ønsker mer kunnskap, både om mattrygghet og hvordan den særegne smaken og konsistensen utvikler seg.
Med inspirasjonsheftet «Å formidle det nordiske kjøkken», ønsker prosjektgruppa for Ny Nordisk Mat å inspirere til en bevisst språkbruk.
Det er utviklet en enkel industritest for å evaluere teksturegenskapene til laksefilet.
Styret i Nofima Mat AS tilsatte i dag Camilla Røsjø som ny administrerende direktør.
Små, ambisiøse matprodusenter møttes på Ås i januar. Der fikk de tips og råd om hva som skal til for å lykkes med å nå ut med sine produkter i markedet.
Side 4 av 5