Les innovasjonsrapporten fra Nofima og Frost Forretningsutvikling her.
Lav innfrysingstemperatur gir blek fisk. Fargen kommer tilbake når fisken tines.
En ny bløggemetode og superkjøling, har vist lovende resultater for oppdrettstorsk.
Det å utvikle raske in-line teknikker for måling av matkvalitet er utfordrende.
I Norge kaster vi mye mat. Nå starter et krafttak for å redusere matavfallet.
Nye forsøk viser at et skyggenett for tørrfisk utendørs, kan gi bedre fisk.
Miniseminaret går av stabelen på messeområdet i Trondheim 18. august 2010.
Oppdretterne vil alltid vurdere nye løsninger, men har per i dag ikke teknologi for lukkede anlegg.
Et nytt informasjonshefte fra forskningsfondet FHF, setter fokus på automatisering og energisparing i klippfisk- og saltfisknæringen.
Emballasjen skal oppfylle mange ønsker. På Matpakking – Nofimas første fagdag om emballering var miljø, design og teknologiske nyvinninger i fokus.
Hvilke tiltak kan settes inn i oppdretts- og slaktefasen for å forbedre kvaliteten på den ferdige laksefileten?
Forskere skal nå kartlegge svekkelser av notlin i oppdrettsanlegg, og inviterer til åpent arbeidsmøte for å forberede undersøkelsene.
VINDAFJORD: Vassnes Automation AS har i løpet av kort tid mottatt bestilling på 2 stk e-SEAMatic AFS (Aquaculture Farming System).
En ny treårig handlingsplan for forskning og utvikling (FoU) innen fiskeriteknologi, skal bidra til å møte fiskeflåtens utfordringer.
Det har blitt hevdet at fryseteknologien CAS fra Japan, kan fryse ned fisk uten at cellene i produktet skades. Et forskningsforsøk klarte ikke å dokumentere denne påstanden.
Det er utviklet ny alternativ teknologi for skånsom fjerning av forurenset sjøbunn.
I en ny maskin for automatisert bløgging er det maskinsyn og robotteknologi som tilpasser stikkpunktet etter størrelsen på fisken.
En sammenligning av ulike halemetoder i autolinefisket, viser at bruk av dragebrønn og automatisk linehaler gir god effektivitet, god kvalitet og gode arbeidsforhold for mannskapet.
Fiskebåtredernes Forbund vil påskynde prosessen med innføring av klimavennlige kjølemedier i fiskeflåten.
Automatisk bløgging om bord vil høyne kvaliteten på hvitfisk fra snurrevadflåten og fjerne tunge arbeidsbelastninger for fiskerne, konkluderer SINTEF i en fersk undersøkelse.
Side 4 av 5