En ny Norsk Standard skal hjelpe produsenter av fiskeoljer til tidlig å oppdage avvik i lukt og smak.
Forsøk på overvektige mus, viser at proteiner fra torsk og melk kan hindre utvikling av fedme.
Kollagentilskudd er svært etterspurt som helsekost. Nå kan dette proteinet bli god butikk også for fiskeindustri og andre matprodusenter.
Forskere har funnet ut at en miks av planteolje og fiskeolje kan stimulere dyr og mennesker til å danne sunt omega-3-fett selv.
Riktig lagring av råvarer og god hygiene, er viktig for å unngå at sushi inneholder listeriabakterien i mengder som kan føre til sykdom.
Helsefordelene ved å spise fisk oppveier de ubetydelige risikoene.
Kan måltider basert på norske råvarer forebygge overvekt?
Det skal forskes på om sjømat har en positiv effekt på fedme, diabetes og mental helse.
NIFES: Gravide og ammende spiser så lite fisk at jodinntaket trolig er lavere enn ønskelig.
Vi kan ikke rangere sild som sunnest, laks som nest sunnest og torsk som minst sunn.
Mattilsynet advarer mot å spise krabbeinnmat fra områder i Sandefjordsfjorden.
Overvåking og prøver tatt av oppdrettslaks, viser ingen funn over fastsatte grenseverdier.
Sletten Norge AS kaller tilbake et parti tunfisk på grunn av høyt histamininnhold.
Magre fiskeslag er ei undervurdert kjelde til omega 3, viser ein ny studie.
EFSA anbefaler mer effektive tiltak mot norovirus i østers.
Fisk er sunt året rundt, men hva har sjømatprodusentene lov å påstå?
Eksportutvalget for fisk var medarrangør av en stor pressekonferanse om kosthold.
Det ikke er motsetninger i konklusjonen i to risikovurderinger, presiserer VKM.
Rapport viser at det i 2010 ble sendt 8582 meldinger relatert til helsefarlig mat og fôr.
– Det er ikke påvist at oppdrettslaks øker faren for fedme og diabetes 2, sier Livar Frøyland.
Side 1 av 2