Vulkanutbruddet på Island og spredning av vulkanaske, vil sannsynligvis ikke påvirke mattryggheten med fisk, mener NIFES.
Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES) konstaterte lave nivåer av fremmedstoffer i oppdrettsfisk i 2009, og en nedgang for sum dioksiner.
Helse- og omsorgsdepartementet har oppnevnt vitenskapskomité for mattrygghet for perioden 2010 til 2013.
Det er trygt å spise villfisk som har beitet i nærheten av oppdrettsanlegg som bruker flubenzuroner mot lakselus.
Forskere ved Havforskningsinstituttet har vurdert hvilke helse og miljøeffekter bruk av flubenzuroner kan ha.
Rakfiskens popularitet er stigende og produsentene ønsker mer kunnskap, både om mattrygghet og hvordan den særegne smaken og konsistensen utvikler seg.
Det er en mulighet – ikke et problem, at det kommer krav om sertifisering av fiskemel og -olje, for det vil gi næring til ny vekst i havbruket.
Det er ikke tillatt å omsette partier av fisk som overskrider grenseverdiene, presiserer fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen.
Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES) har ledet arbeidet med undersøkelser av fremmedstoffer i blåkveite.
EFSA, EUs mattrygghetsorgan, har vurdert risikoen for å få allergiske reaksjoner som følge av parasitter i fisk og fiskeprodukter.
Mattilsynet sender nå på høring en ny forskrift om legemiddelrester i næringsmidler fra dyr.
Ny forskning viser at miljøgiftene ikke-dioksinliknende PCB og dioksiner har en annen giftighet når de opptrer sammen enn hver for seg.
Fra og med 26. mars 2010 vil skjellnæringen bli pålagt å betale et årlig gebyr per produksjonsområde.
Universitetet for miljø og biovitenskap (UMB) tilbyr nå, i samarbeid med Nofima, et kurs i hygiene og mattrygghet.
BAMBLE: På bakgrunn av nye undersøkelser opphever Mattilsynet kostholdsrådet for fisk og reker etter Full City-forliset i Langesund.
Analyser av legemidlar i oppdrettsfisk i 2009, har ikkje synt restar av lovleg brukte legemidlar over fastsette grenseverdiar.
Mattryggheten er ivaretatt tross økt bruk av midler mot lakselus, mener Mattilsynet.
Hygienepakken for mat- og fôrvarer er nå trådt i kraft.
Eksportutvalget for fisk imøtegår påstander fra miljøaksjonist Kurt Oddekalv og Norges Miljøvernforbund om at norsk laks er kreftfremkallende.
Det er nå fastsatt MRL-verdier for innhold av koksidiostatika i visse animalske næringsmidler.
Side 9 av 11