Kjøttbransjen har fått endret hva som skal tolkes som «lett bedervelige » matvarer.
Eventuell helsefare ved inntak av harske marine oljer, er nå til vurdering for Mattilsynet.
En ny FoU-plan for hvitfiskfilet, fremhever marked og kvalitet, melder FHF.
Nærinfrarødt lys kan benyttes til hurtig og objektiv kvalitetsbedømmelse av fersk fisk.
Lav innfrysingstemperatur gir blek fisk. Fargen kommer tilbake når fisken tines.
En ny bløggemetode og superkjøling, har vist lovende resultater for oppdrettstorsk.
Det å utvikle raske in-line teknikker for måling av matkvalitet er utfordrende.
I Norge kaster vi mye mat. Nå starter et krafttak for å redusere matavfallet.
Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2010 gikk til Hanne Frosta, eier av «Hanne på Høyden» restaurant i Bergen.
Mattilsynet fant 80 tonn sei av svært dårlig kvalitet hos Nergård Sørøya AS i Kongsfjord.
Emballasjen skal oppfylle mange ønsker. På Matpakking – Nofimas første fagdag om emballering var miljø, design og teknologiske nyvinninger i fokus.
TYSFJORD: Taste of North var spent på den sensoriske kvaliteten på sin nye einerøkte laksebiff.
Dagens situasjon for å unngå Listeria i norsk laks, er nylig kartlagt.
Hvilke tiltak kan settes inn i oppdretts- og slaktefasen for å forbedre kvaliteten på den ferdige laksefileten?
I samarbeid med laksenæringen starter Nofima Marin nå et større prosjekt for å sikre bedre kvalitet av laksefilet helt frem til forbruker.
Et nordisk kjøkken vokser fram. I media, på restaurantene, i kantinene og på kjøkkenet hjemme skjer utviklingen.
Kvalitetsindeksmetoden QIM kan ved hjelp av objektive, sensoriske vurderinger, hurtig angi hvor fersk et parti fisk er.
Det er flere fordeler med linefiske sammenlignet med trålfangst, mener forskere som både har analysert fiskekvalitet og laget et miljøregnskap.
Det har blitt hevdet at fryseteknologien CAS fra Japan, kan fryse ned fisk uten at cellene i produktet skades. Et forskningsforsøk klarte ikke å dokumentere denne påstanden.
Det nye hygieneregelverket for mat som trådte i kraft 1. mars 2010 i Norge, omfatter hele matkjeden, fra primærproduksjon til omsetning.
Side 3 av 5