Regjeringen har investert 20 millioner kroner til fire forskningsprosjekter for utvikling av fiskefôr i oppdrettsnæringen.
Når oppdrettslaksen gyter om sommeren i stedet for høsten, får lakseeggene lavere nivå av flere viktige næringsstoffer.
Håvard Walde er utnevnt til ny administrerende direktør i fiskefôrselskapet Skretting AS.
Studie av fettforbrenning i lakseceller viser hva som skjer i cellene når tilgangen på mat stopper opp.
En ny rapport viser soya fra brasilianske CJ Selecta har et CO2-avtrykk som er langt lavere enn det som er vanlig for brasiliansk soya.
Ny rapport: Forskere har foretatt en oppdatering av livsløpsanalysen for norsk villfisk, oppdrettsfisk, reker og krabbe med tall fra 2017.
Skretting er det første fôrselskapet som introduserer hoppekrepsen raudåte i kommersielt tilgjengelig fôr i Norge.
Resultat frå eit nytt doktorgradsarbeid, syner at endringar i laksedietten, ikkje endrar effekten vaksinar.
En rekke fôrprodusenter har gått sammen med andre aktører om å ta ansvar utenfor lakseverdikjeden.
Nye kilder til omega-3 er delvis på markedet og forskning viser at disse er trygge å bruke i fôr til oppdrettslaks.
Forskere har funnet ut at en miks av planteolje og fiskeolje kan stimulere dyr og mennesker til å danne sunt omega-3-fett selv.
En ny rapport viser at disse næringsstoffene har et viktig samspill i laksens tarm og trolig også i gjeller.
I en ØKOKRIM-sak er to menn dømt til henholdsvis to og et halvt år og ett år og fire måneder i fengsel for flere tilfeller av grov korrupsjon.
Westcon har inngått avtale om leveranser BioMar sitt anlegg for produksjon av fiskefôr.
Cermaq ASA har solgt EWOS til Altor og Bain Capital for 6,5 milliarder kroner.
Kjell Bjordal slutter som COO for Cermaqs fôrvirksomhet i midten av februar 2013.
Et nytt fôr fra Nofima gir høyere produktivitet i oppdrett av leppefisk.
Nå skal en gjennomgang av all tidligere fôrkunnskap gjøre overvåkningen bedre.
Cermaq oppnådde et resultat før skatt på 98,6 millioner kroner i 2. kvartal 2012.
Bruk av biprodukter utgjør en ubetydelig risiko for fiskens helse, konkkluderer ny rapport.
Side 1 av 6