Ny doktorgrad: Tilsetning av aminosyren histidin i fôret, kan beskytte mot katarakt hos stor laks.
Forsker Ernst Morten Hevrøy ved NIFES ønsker å forske frem til et fôr, som er best mulig tilpasset oppdrettslaks ved høye sjøvannstemperaturer.
Forskning viser at det er mulig å bedre fasthet i laksefilet gjennom å øke innholdet av utvalgte aminosyrer i fôret.
Cermaq ASA melder om status for virksomheten i Chile etter jordskjelvet i helgen.
Marine fôringredienser som er en viktig kilde til protein og fettsyrer, kan være utsatt for harskning.
Med bakgrunn i informasjon sendt fra Island vil ”matlovpakken” tre i kraft i Norge 1. mars 2010. Det innebærer at også Fôrhygieneforskriften trer i kraft fra samme dato.
Landbruks- og matdepartementet og Fiskeri- og kystdepartementet har fastsatt forskrift om fôrhygiene.
TROMSØ: Fredag ble fraktebåten "Feed Tromsø" døpt, med mange av fiskefôrprodusenten Ewos sine kunder tilstede.
MYRE: Biomar Norge bygger sin fjerde produksjonslinje i Norge på Myre i Vesterålen. Der kan også den femte produksjonslinjen komme om noen år.
- Sintef har langt på vei utviklet produksjonen av et fiskefôr som kan revolusjonere oppdrett av torsk og andre marine arter.
Kommersielt levendefôr gir svakere skjelett og kan være årsaken til deformiteter, mener forskere ved NIFES.
Enkelte typer slakteavfall fra husdyrhold kan bli tillatt brukt som fôr til oppdrettsfisk.
Mattilsynet sender endringer i fôrvareforskriften ut på høring, på vegne av Fiskeri- og kystdepartementet.
Mattilsynet gir fire fiskefôrprodusenter dispensasjon fra godkjenningskrav i fôrvareforskriften.
Omsetning av fiskefôr lå 20 prosent høyere i august 2009 enn i august 2008.
En fôrflåte gikk rundt ved et oppdrettsanlegg i Jarfjord i Sør-Varanger like etter midnatt natt til mandag, og ble liggende med kjølen i været.
Torsdag 10. september åpnet Skretting sin nye fiskefôrfabrikk i Güllük i Tyrkia.
Forskere ved Nofima Ingrediens har funnet en ny komponent i fiskefôr som påvirker muskelfasthet i laks.
Nye forsøk viser at laks fôret med renset fiskeolje, blir sunnere og får fastere filèt, samtidig som fôret utnyttes bedre.
UiB-forsker Marianne Brattås skulle analysere fiskeprotein i Moskva. Men den russiske tollen var ikke interessert i samarbeid.
Side 5 av 6