Oppdrettstorsk inneholder langt mindre av stoffet som utvikles til fiskelukt enn villfanget torsk, viser en ny doktorgrad.
Nofima har gjennomført et prosjekt med testing av ulike metoder for human avliving av fisk.
Møre og Romsdal Venstre ber om betring av finansieringsordningar, og skatte- og avskrivingsreglar for fiskeri- og verftsindustrien.
Møreforskning skal gjennomføre et prosjekt som skal bidra til økt kunnskap om vekst, vekstforhold og overlevelse av rødmidd under dagens produksjon av salt- og klippfisk.
Fiskeridirektoratet har opprettet reviderte omregningsfaktorer for produktene sløyd med hode og sløyd uten hode av oppdrettet laks og regnbueørret, gjeldende fra 1. januar 2010.
Det har den siste tiden vært problemer med ulike vareparti med laks som blir stoppet i grensekontrollen i Taiwan.
Veterinærinstittet har evaluert en innretning utviklet av Melbu systems AS, som orienterer levende laksefisk med hodet først inn i elektrobedøver før fisken slaktes.
ANDØY: De gamle eierne kjøper tilbake fiskemottaket etter konkursen for J.M. Nilsen Holding AS på Nordmela.
AUKRA: Vikenco AS på Rindarøy er med på oppturen for norsk lakseeksport.
NÆRØY: I løpet av februar skal SinkaBerg-Hansen ansette 40 nye medarbeidere. De fleste av disse skal inn i slakteriet.
I løpet av 2010 skal det gjennomføres en studie i EUs medlemsland og Norge, for å undersøke forekomsten av Listeria i spesifiserte spiseklare produkter hos detaljist.
TYSNES: Foredlingsbedriften Rexstar Seafood AS er i drift igjen, etter at frosne vannrør tidligere i uken førte til stans av bedriften med rundt 30 ansatte.
Onsdag ble Arnøy Laks AS og Nergård AS enige om en avtale som innebærer at Arnøy Laks overtar det nedlagte fiskeindustrianlegget i Lauksundskaret på Arnøya.
Nå skal all fersk fisk som selges til norske forbrukere merkes med fangst- og slaktedato.
NÆRØY: SinkaBerg-Hansen AS utvider med et ekstra skift på lakseslakteriet. Det gir 20 nye arbeidsplasser i Ytre Namdal.
Flere store matvarekjeder i Europa krever mer human avliving av oppdrettsfisk, som i dag blir bedøvet med karbondioksid før den slaktes.
Nofima-forskere har funnet en måte å få ut mer kjøtt av kongekrabber. Og krabbekjøttet smaker bedre, viser smakstester.
Etter flere års forskning på superkjøling, er teknologien nå i ferd med å industrialiseres. Teknologien er tatt i bruk hos Aker Seafoods i Stamsund.
Standard Norge har nå sendt et forslag til kvalitetsstandard for Norsk ørret ut på høring.
FLATANGER: Nesset Fiskemottak og de 25 ansatte ser lyst på fremtiden, etter å ha sikret seg slaktekontrakt med Codfarmers.
Side 8 av 11