Grieg Seafood Finnmark opplevde massedød av fisk etter en manetinvasjon.
Mattilsynet krever at alle driftsledere og røktere kurses i fiskevelferd i løpet av 2011.
VKM har risikovurdert ulike metoder for bedøving av fisk.
Fiskeklekkerier skal risikovurderes med hensyn til fiskevelferd.
Vil ha mer forskning på fiskehelse, miljø og ressurstilgang, samt på utfordringer ved slakting.
Mattilsynet har bestilt en risikovurdering av ulike metoder for bedøving av fisk.
Mattilsynet skal gjennomføre en ny tilsynskampanje, hvor det settes fokus på transport av levende fisk.
Mattilsynet sender på høring forslag om oppdatering av 48 forskrifter, i samsvar med den nye dyrevelferdsloven.
Med eddik og morfin fant biologer ut at fisk også har følelser.
Vulkanasken kan påvirke vannkvaliteten for oppdrettsfisk, mener NIVA.
BOKOMTALE: Victoria Braithwaite, a Professor-II in the Aquatic behavioural biology group, has written a popular science book entitled, "Do fish feel pain?".
Veterinær mener ny hjerneforskning må få konsekvenser for hvordan vi behandler dyr.
Bård Sagstad, utvikler i Saiv, gjorde denne uken de siste justeringene på prototypen av den nye versjonen av «velferdsmåleren» før sjøsetting.
Silje Kittilsen frå Kviteseid disputerte 4. desember i fjor ved Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB), med ei doktoravhandling om stress hos laksefisk.
Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) har på oppdrag for Mattilsynet, vurdert konsekvenser av fang og slipp-fiske med hensyn til fiskens velferd.
Ved hjelp av lys kan fisk styres i ønsket retning uten å bli utsatt for unødig stress, noe som kan komme til nytte på slakterier.
Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) skal risikovurdere ulike metoder for bedøving av fisk ved slakting.
Akvakulturdriftforskriften krever at alle driftsledere og røktere på akvakulturanlegg skal ha fiskevelferdsmessig kompetanse.
EU har fastsatt mer liberale prosedyrer for å vurdere og fastsette grenseverdier (MRL) for legemidler til matproduserende dyr.
På bakgrunn av informasjon sendt fra Island vil EUs hygiene- og kontrollregelverk tre i kraft i Norge 1. mars 2010.
Side 3 av 4