Havforskningsinstituttet (HI)
Sjømatkonferansen: Ole Arve Misund mener Norge har plass til langt mer av fiskeoppdrett.
Havforskningsinstituttet bestrider en såkalt «faktarapport» fra Miljøvernforbundet.
Havforskningsinstituttet tilbakeviser påstand fra Sollie i Direktoratet for naturforvaltning.
I et forsøk i Kina, ble en kjent risikofaktor redusert hos kvinner som spiste fet fisk.
Et nytt forskningsprosjekt skal utvikle mer ressurs- og miljøvennlig notteknologi.
Det er fortsatt en nedadgående trend for sjøtemperaturen i Barentshavet.
Arktisk økosystemtokt: Foreløpig er det observert lite av lodde vest av Spitsbergen.
Havforskningsinstituttet og NINA har signert en treårig avtale om samarbeid.
Nor-Fishing: Kong Harald opna nettsida for den nye Artsdatabasen for fisk.
En korallparasitt er funnet på kaldtvannskoraller i Norge.
Nye data viser at det har vore ei omfattande vassutskifting i Førdefjorden dei siste månadene.
Det er fire pillarer for bærekraftig fiskeriforvaltning, sa Åsmund Bjordal i et panelinnlegg i FN denne uken.
Sjømat har en naturlig plass i et balansert og variert kosthold. Likevel, vi spiser for lite fisk.
Når oppdrettsanlegg er optimalt plassert, er det lite som tyder på at de skaper overgjødsling over store områder.
Noen kostholdsråd kan bli revidert etter nye analyser av sjømat.
Resultater fra tokt i mai indikerer en større nedgang i bestanden av NVG-sild enn ventet.
Dronning Beatrix av Nederland deltok på konferanse.
Nye data frå Førdefjorden viser at det er god vassutveksling i heile fjordsystemet.
Etter å ha undersøkt alle viktige norske tobisfelter i Nordsjøen i mai, anbefaler Havforskningsinstituttet en kvote på 30.000 tonn tobis inneværende år.
Adm.dir. Tore Nepstad ved Havforskningsinstituttet, beskylder NJFF og Direktoratet for naturforvaltning for å mangle kunnskap og innsikt om instituttet.
Side 5 av 7