Veterinærtjenesten forsterker kontrollen av varer fra fire virksomheter etter bakteriefunn.
Laks som stresses før slakting får økt bakterievekst og kortere holdbarhet.
Cryogenetics AS og Minitüb GmbH inngår et strategisk partnerskap.
SuperSmolt-teknologien fortsetter å forbedre smoltproduksjonen, melder Europharma.
Nye regler gir næringsaktører mulighet til å slippe å fryse oppdrettsfisk som spises rå.
Ole Jakob Nøstbakken har teke doktorgraden med ei avhandling om omega-3 og miljøgift.
En ny rapport foreligger om konsekvenser og forutsetninger for oppdrett i lukkede anlegg.
Det russiske veterinærtilsynet får påpakning fra sitt eget landbruksdepartement.
Forskningsrådet bevilger 20 mill. kroner til forskning på effekter av rømt oppdrettslaks.
Et lag av «avlusingsolje» kan drepe lakselus dersom fisken hopper gjennom laget.
– Det er ikke påvist at oppdrettslaks øker faren for fedme og diabetes 2, sier Livar Frøyland.
Lønnsomheten i matfiskproduksjon av laks og ørret ble kraftig forbedret fra 2009 til 2010.
Mattilsynet ønskjer meir prøveinnsendinga av regnbogeaure og settefisk for 2011.
Forsøk tyder på at lakseprotein kan bidra til å redusere overvekt og risiko for diabetes.
Et datterselskap av Norsk Marin Fisk har fått tilsagn om FoU-konsesjon for laks.
Stigende priser har gitt forbrukerne inntrykk av at laks er forbeholdt de store anledninger.
Det hevder Greenpeace. Men bare et fåtall representanter var tilstede ved avstemming.
Mari Sandbakken disputerer for ph.d.-graden med en avhandling om lysoppfattelse.
Genetiske innslaget av oppdrettslaks i elvene kan avsløres vha. genetiske markører.
Slaktekvaliteten bør sjekkes grundigere enn vanlig på laks som har hatt pankreassyke.
Side 13 av 16