Forskning viser at det er mulig å bedre fasthet i laksefilet gjennom å øke innholdet av utvalgte aminosyrer i fôret.
Det er utviklet en enkel industritest for å evaluere teksturegenskapene til laksefilet.
Mattilsynet gjennomfører nå en høring av utkast til ny forskrift om kvalitet for fiskerivarer.
– Jeg er overbevist om at merkinga vil fremme god kvalitet på sjømat og gi forbrukerne nyttig informasjon når de skal kjøpe sjømat, sier Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen.
I et prosjekt har forskere ved NIFES og Havforskningsinstituttet sammen med østersdyrkere studert hvordan kvaliteten på østers varierer gjennom året.
Etter flere års forskning på superkjøling, er teknologien nå i ferd med å industrialiseres. Teknologien er tatt i bruk hos Aker Seafoods i Stamsund.
Standard Norge har nå sendt et forslag til kvalitetsstandard for Norsk ørret ut på høring.
Ny doktorgrad: Kvaliteten på oppdrettstorsk varierer med sesongene, slik som for vill torsk. Produktkvaliteten er imidlertid forskjellig og samme ferskhetsmål kan ikke benyttes.
SINTEF Fiskeri og Havbruk AS har på oppdrag for Forskningsrådet og NSL utarbeidet en rapport om bruk av elektrobedøver om bord på fiskefartøy.
Sensorisk testing av trente dommere viser at fersk torskefilet som er lagret ved null grader, er like god enten den er 5 eller 13 dager gammel.
Suempol Norge som driv lakserøykeri i Polen, har funne Listeria i 20 prosent av fisk importert frå Norge.
Et gratis dansk dataprogram kan brukes til å forutsi holdbarheten for et fiskeprodukt, eller til å fastslå hvor lang holdbarhetstid et fiskeprodukt bør ha.
SINTEF har utført forsøk for innovasjonsprosjektet "Superfisk fisk med riktig kvalitet", på oppdrag for Norges Forskningsråd og Norske Sjømatbedrifters Landsforening. Prosjektrapporten er nå lagt frem.
Det mener forbrukerne i en undersøkelse som Norske Sjømatbedrifters Landsforening har fått utført.
Fra i høst kan man finne kvalitetsmerket «Quality Approved Norsk Fersk Torsk®» i fiskediskene.
Feil under sløying av fisk om bord på fiskefartøy, kan medføre betydelig kvalitetsreduksjon og redusert verdi for sluttproduktet.
Kan Globalgap bli en nyttig standard for oppdrettsnæringen?
På Trygg-Mat-dagen i Trondheim nylig, uttrykte Ståle Høyem i den polske røykelaksprodusenten Suempol, skepsis til de nye slaktemetodene.
Forskere ved Nofima Ingrediens har funnet en ny komponent i fiskefôr som påvirker muskelfasthet i laks.
Aqua Nor: Torsdag ble vinnerne av NM i røkt og gravet laks 2009 kåret.
Side 4 av 5