Et lakseprodukt fra Garnviks Røkeri AS på Frøya, ble i dag tildelt Spesialitet-merket fra Matmerk.
Nå har det kommet nye regler for merking av matvarer.
Etter mange års arbeid er EUs nye felles regler for merking av matvarer publisert.
Siste fredagen i oktober 2011 ble bokstavelig talt en merkedag for Norsk Laks i Tyskland.
KSL Matmerk arbeider for status som Protected Geographical Indication (PGI).
EFF har nå utviklet nye retningslinjer for bruk av merket «NORGE – Seafood from Norway».
Forbrukerne er generelt positive til mer informasjon på maten de kjøper.
Naturvernorganisasjonene WWF Norge har nå utgitt sin sjømatguide for 2010-2011.
Utviklingen av produktet under merkenavnet STRØM, har inngått i Marinepack 2010.
Kjøttbransjen har fått endret hva som skal tolkes som «lett bedervelige » matvarer.
«Ramsays isfisk» og «Chilensk Blåskjell» er nå tatt inn i forskriften.
Nordiske forbrukere vil ha mer nøkkelhullsmat, viser ny rapport.
Etter 1. juli 2010 blir det obligatorisk å bruke den nye EU-logoen på alle ferdigpakkede økologiske produkter som er produsert i EU.
Mattilsynet har nå kommet med mer forbrukerorientert veiledning om de nye merkereglene for fisk.
Nå skal all fersk fisk som selges til norske forbrukere merkes med fangst- og slaktedato.
Norges Sildesalgslag mener det er viktig å holde fokus på at silda blir høstet og forvaltet på en bærekrafitg måte, framfor nødvendigvis å legge inn føringer på hva fisken skal brukes til.