Få næringer har vokst mer enn sjømatnæringen de siste 15 årene.
Den kraftige kronesvekkelsen som kom i mars, ga god drahjelp til norske sjømateksportører.
Studie av fettforbrenning i lakseceller viser hva som skjer i cellene når tilgangen på mat stopper opp.
Eksportverdien for sjømat var på 107 milliarder kroner i 2019, opp 8,2 milliarder fra året før.
Nofima har funnet ut at det først og fremst er musklene som vokser når laksen svømmer i sterk strøm.
Nofima skal fremover forske mer på smoltproduksjon og RAS-anlegg.
En ny sertifiseringsordning tar opp konkurransen med MSC om sertifisering av bærekraft.
Nye kilder til omega-3 er delvis på markedet og forskning viser at disse er trygge å bruke i fôr til oppdrettslaks.
En ny rapport viser at disse næringsstoffene har et viktig samspill i laksens tarm og trolig også i gjeller.
Tradisjonelle forhandlinger om minstepris ved førstehåndssalg av hvitfisk, kan nå byttes ut.
Mer og mer av sysselsettingen tilknyttet havbruksnæringen finnes hos leverandører.
Et nytt fôr fra Nofima gir høyere produktivitet i oppdrett av leppefisk.
Ressursutnyttelse og økoeffektivitet i norsk lakseoppdrett er vurdert i en ny rapport.
Det meste av kystflåtens torskekvote tas første halvår og gir fiskerne en god årslønn.
Nofima går med underskudd og skal kutte utgiftene med 30 millioner kroner.
Fisk som er riktig bløgget, kjølt og lagret kan holde seg minst et døgn før den sløyes.
Det er stor variasjon i hvor godt ulike familier av oppdrettslaks takler lusa.
Villfisk drar nytte av oppdrett, konkluderer SINTEF, NINA og Nofima.
Nofima har inngått et prosjektsamarbeid med Vesterålen Fiskeripark på Myre.
I 2009 lot kystflåten være å ta ca 75 000 tonn av kvotegrunnlaget sitt.
Side 1 av 3