Ny doktorgrad: Paco Cárdenas disputerer ph.d.-graden med en avhandling om slektskap og utviklingshistorie hos svamper.
Ny doktorgrad: Atle Øglend (28) forsvarer den 4. juni si doktorgradsavhandling ved UiS. Han har forska på prisvariasjonar i laksemarknaden.
Ny doktorgrad: Rune Melberg disputerer 3. juni for doktorgraden ved UiS. Hans avhandling inneholder en modell som kan gjøre oppdrettsbransjen mer effektiv og miljøvennlig.
Ny doktorgrad: Hildegunn Aarsetøy disputerer for ph.d.-graden med en avhandling om at det ved lavt inntak av omega-3, er økt risiko for hjertestans.
Ny doktorgrad: Binh Thuy Dang disputerer for ph.d.-graden med en avhandling om fiskehelse hos vietnamesisk oppdrettsfisk.
Ny doktorgrad: Mikrobiell økologi i intensiv yngelproduksjon av marine arter.
Ny doktorgrad: Vibeke Bruvoll disputerer fredag 7. mai for PhD-graden ved Universitetet i Bergen (UiB).
Ny doktorgrad: Dyreplanktons matmeny i klimaendringenes tid.
Ny doktorgrad: Hannens reproduksjon hos lysing, en viktig kommersiell art.
Ny doktorgrad ved NHH: Fiskeriøkonomi, marine reservat og romleg forvaltning.
Silje Kittilsen frå Kviteseid disputerte 4. desember i fjor ved Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB), med ei doktoravhandling om stress hos laksefisk.
Ny doktorgrad: Tilsetning av aminosyren histidin i fôret, kan beskytte mot katarakt hos stor laks.
Ny doktorgrad: Nicolas Dupont tar doktorgrad med en avhandling om skiftende vannklarhet og effektene på marint zooplankton.
Fettvevet i laks har flere funksjoner enn tidligere antatt, viser en ny doktorgrad.
Ny doktorgrad: Florian Geyer disputerte for PhD-graden ved UiB med en avhandling hvor det presenteres målinger og datamodeller for kontinentalsokkelen rundt Svalbard.
Ny doktorgrad: Et enzym hentet fra laksens arvestoff, elsker kulde, tåler varme og dreper bakterier.
Ny doktorgrad: Rasoul Nourizadeh-Lillabadi har synt at sebrafisk kan brukast som modellfisk for å studere kva for effektar økotoksin har på lokal fisk i Noreg.
Ny doktorgrad: Kvaliteten på oppdrettstorsk varierer med sesongene, slik som for vill torsk. Produktkvaliteten er imidlertid forskjellig og samme ferskhetsmål kan ikke benyttes.
Kråkeboller er et av verdens best betalte sjømatprodukter. Men få driver oppdrett i Norge. En ny doktoravhandling gir gode råd til de som vil satse på kråkeboller.
Marine reservater kan bidra til å løse konflikter, det er en av konklusjonene fra ny doktorgradsforskning ved Universitetet i Tromsø.
Side 3 av 4