Hittil i år er det rapportert om større rømmingstall for torsk enn laks i oppdrett.
Om lag 4000 laks rømte da bunnen revnet i et smoltkar hos Nordland Akva AS.
Store mengder vann og yngel fosset ut da et glassfiberkar formelig «eksploderte».
Avgrensing for tal fisk i merdar, skal hindre store rømmingar, uttalar Fiskeridirektoratet.
NJFF-Hordaland krever at «forurenser rydder opp» etter lakserømming.
Rundt 50 tonn laks har rømt frå eit anlegg på Sunde i Sunnhordland.
Kan de norske landbaserte akvakulturanleggene bli bedre sikret mot rømming av fisk?
Regjeringen forfalsker informasjon om miljøproblemer i kystvann, mener WWF.
Det ble i 2009 konstatert lavere andel av rømt laks i de viktigste villaksvassdragene, enn året før.
Frifinnelsen av Flatanger Settefisk i Namdal tingrett, kan føre til at Fiskeridirektoratet og Økokrim endrer retningslinjene for håndtering saker om rømming fra oppdrett.
Folk på Seiland utenfor Hammerfest har fisket rundt 400 laks på under et døgn. Laksen mistenkes å være rømt oppdrettslaks.
Frifinnelsen av Flatanger Settefisk AS i Namdal tingrett blir ikke anket av påtalemyndighetene.
Forskere skal nå kartlegge svekkelser av notlin i oppdrettsanlegg, og inviterer til åpent arbeidsmøte for å forberede undersøkelsene.
Fiskeri- og Havbruksnæringens Landsforening, Fiskeridirektoratet og Safetec har utarbeidet en ny veileder angående regelverket ved rømming av fisk fra oppdrett.
Namdal tingrett har frikjent Flatanger Settefisk for lakserømming. Som følge av dette, er selskapet også tilkjent saksomkostninger.
Fiskeridirektoratet har lagt frem oppdaterte oversikter over rømmingstall for oppdrettsfisk i 2009 og 2010.
KARMØY: Det var 23.238 laks som rømte fra Feøy Fiskeoppdrett 25. januar. Av disse er 1.000 fisk gjenfanget.
GRONG: Namsenvassdragets grunneierforening (NVGF) krever at oppdrettsnæringen betaler for prøvefiske.
Fiskeridirektoratet har utarbeidet en erfaringsbase for å redusere rømming av laks og annen fisk fra oppdrett.
Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen mener at miljømessig bærekraft og lokal verdiskapning, blir avgjørende for fremtidens oppdrettsnæring.
Side 10 av 13