Redningsskøyte gikk seg fast under aksjon

En seilbåt som gikk på grunn ved Fitjan på Ørland, men trangt farvann førte til at både seilbåten og redningsskøyta som skulle berge den, ble stående fast.

I morgentimene i dag håper redningsskøyta "Ragni Berg" å kunne dra havaristene av grunnen, men forholdene er ikke enkle på grunn av at det er langgrunt og uframkommelig i området, melder Redningsselskapet.

Det var opprinnelig RS "Ragni Berg" som ble tilkalt da seilbåten gikk på grunn. Men den faste redningsskøyta på Ørland fant snart ut at farvannet seilbåten hadde gått på grunn i var for grunt til en båt på deres størrelse. Derfor ble den frivillig bemannede redningsskøyta "Uni" fra Trondheim tilkalt.

Da de etterhvert kommer til og begynner å skal slepe løs seibåten går "Uni" seg imildertid fast i det grunne farvannet og blir selv stående på grunn.

– Etterhvert gjør den store tidevannsforskjellen at begge fartøyene blir liggende helt tørt, slik at både de ombord på den havararerte seilbåten og de to redningsmannskapene om bord på RS "Uni" kan gå tørrskodd i land for å få seg mat, varme klær og noen timers søvn, forteller HMS og mannskapsleder Bjørn Martin Næss i Redningsselskapet.

Problemet når sjøen flør i morgentimene er at det er nødvendig met et 300 meter langt slepetau fra RS "Ragni Berg" til de to havarerte fartøyene.