– Hadde nesten hele trålen i propellen

– Den russiske tråleren som for en liten uke siden måtte ha assistanse utenfor Andøya, hadde nesten hele trålen i propellen.

– Den russiske tråleren hadde nesten hele trålen i propellen, det sier maskinist Torgeir Kristiansen på redningsskøyta «Skuld», som hjalp tråleren i Tromsø forrige uke, melder Redningsselskapet.

Den 94 meter lange sildetråleren, «Sovetskaya Konstitutsiya», hadde fått problemer under fiske i Norges økonomiske sone, og var uten av stand til å manøvrere. «Sovetskaya Konstitutsiya» er på 3.816 bruttotonn og har et mannskap på 71 personer.

Maskinist Torgeir Kristiansen har jobbet i Redningsselskapet i snart 31 år, men har aldri tidligere sett en tråler med så mye trål i propellen.

Redningsskøyta startet sitt arbeid med å hjelpe taubåten «Lupus» med å få buksert tråleren «Sovetskaya Konstitutsiya» til kai i Tromsø, før redningsskøytedykker Odd-Inge Riiber gikk ned for å klargjøre propell for trålpose.

Det ble blant annet fjernet gammelt trålposelin og plastband mellom hylse og beskyttelsesdeksel. Det ble ikke registrert noe skade på propell og ror, men det lekker litt hylseolje fra hylsa, melder mannskapet på Redningsskøyta.

Les også: Kystvakten assisterte russisk tråler 14.10.2009