Nergård beholder trålkvotene

Etter flere forhandlingsrunder kom Nergård AS og Skjervøy kommune i dag til en avtale om Nergårds "industrielle aktivitet" i Skjervøy.

På en pressekonferanse i dag ble det gjort klart at Nergård får med seg trålkvotene når de forlater Skjervøy, melder nordlys.no.

– Ingen konsesjon uansett

– Fiskeri- og kystdepartementet har vært klokkeklar på at Skjervøy ikke fikk beholde konsesjonen uansett dersom Nergård skulle forlate Skjervøy, opplyste lederen i forhandlingsutvalget, ordfører Roy Waage.

Partene har dermed kommet til enighet om en avtale som Waage mener er god for kommunen. Nergård hevder, ifølge nettstedet, at de har tapt 80–90 millioner kroner på virksomheten i Skjervøy.

– Jeg er glad for at Nergård har innfridd samtlige av kommunens krav, sa ordfører Waage ifølge itromso.no.

Industrianlegg pluss 15 millioner

Det betyr at Nergård AS har sagt ja til å levere all torske- og hysefangst fra tråleren "Kågting" til anlegg i Skjervøy kommune. I tillegg betyr det at industrianlegget i Skjervøy havn skal vederlagsfritt overdras til selskap utpekt av kommunen. Det skal også etableres ny aktivitet ved fiskeindustrianlegget i Lauksundskaret, skriver itromso.

– Vi har måttet balansere mellom konsernets ønsker og hensynet til fiskeriinteressene i Skjervøysamfunnet og Nord-Troms, sier Waage.

Fiskerikonsernet Nergård AS håpet lenge å tjene penger på Skjervøy, men måtte til slutt gi seg.

– Ikke nok råstoff

– Vi har venta i det lengste, men måtte til slutt innse at våre investeringer ikke var til nytte. I tillegg fikk vi fiskerikrise rett i fleisen. Dermed har vi tapt enda mer enn vi hadde trodd vi skulle gjøre i 2009. Det er ikke nok råstoff for vårt konsept, men vi ser at andre med et mindre konsept kan få til lønnsomhet, sa konsernsjef i Nergård AS, Magnar Pedersen.

Han mener at Nergård har strukket seg langt for å få til en avtale med Skjervøy.

Partene er også blitt enig om å holde fiskemottaket åpent inntil 15. november 2009, og til den tid bør kommunen ha fått på plass en ny kjøper.

Avtalen må godkjennes både av formannskapet og kommunestyret i Skjervøy kommune, samt av styret i Nergård AS.

Les også: Nergård kan innfri kravet om leveringsplikt

Les også: Knallharde krav fra Skjervøy kommune