Losbåt gikk på grunn

Det ble en dramatisk redningsaksjon da en losbåt natt til onsdag gikk på grunn utenfor Mandal, og måtte ha hjelp av to redningsskøyter for ikke å synke.

Natt til onsdag gikk «Los 097» på grunn utenfor Mandal, og måtte ha hjelp av to redningsskøyter for ikke å gå tapt i havet, melder Redningsselskapet.

Tirsdag 27 oktober gikk losbåten «Los 097» på ved Gjeslingene, øst for Lindesnes og slår hull i skroget. Båten står på grunn og mannskapet ber om hjelp for å komme av.

RS «Ægir» satte kurs mot havaristen, men før redningsskøyta ankom havaristen, er denne kommet av skjæret og vannet strømmer inn i båten. RS "Hvaler" fra Mandal ankom havaristen noen minutter før Ægir og hadde fått en lensepumpe om bord og startet med lensing av fartøyet.

Når Ægir ankommer, har losbåten tatt inn så mye vann at hele akterdekket er under vann. Ægir legger seg på siden av losbåten og setter sine pumper om bord. Det synes da som om redningsskøytene har tilstrekkelig med lensekapasitet om bord, og de setter etter det i gang med slep mot land.

RS Hvaler måtte hjelpe til med slepingen fordi Ægir ikke klarte å holde styringen med losbåten på siden.

Losbåten ble slept til slippen i Mandal.

– Uten så rask reaksjon og aksjon ville uten tvil losbåten ha sunket, sier skipsfører Thor Hugo Johansen på redningsskøyta Ægir.