Fant eieren til «spøkelsesskipet»

Politiet sporet i går opp eieren av fartøyet som 17. oktober ble funnet drivende i Ofotfjorden, men han hadde gitt det bort til "en mann fra Kjøpsvik", som han ikke kan gjøre rede for.

En gjenglemt alarminstruks førte politiet rett til eieren av spøkelsesskipet som drev i Ofotfjorden, skriver avisa Fremover.

Båten, som var hjemmehørende i Lofoten, fløt som et undervansskjær og var ifølge både politiet, Kystvakten og Kystverket til stor fare for skipstrafikken.

Les også: Spøkelsesskip i Ofotfjorden 26.10.2009

"En mann fra Kjøpsvik"

Til politiet har mannen, som er fra Stamsund i Lofoten, forklart at båten ble fraktet til Narvik for kondemnering.

– Etter at båten var ribbet ble eieren kontaktet av en mann fra Kjøpsvik, forklarer lensmann Morten Hole, i Tjeldsund og Lødingen, til avisa.

Mannen var ifølge eieren interessert i å overta skroget, noe han også fikk. Men hvem denne mannen er - kan ikke eieren gjøre rede for.

– Det var visst nok en muntlig avtale om å overta båten, sier Hole.

Selv om "en mann fra Kjøpsvik" fikk overta skroget, sier lensmannen at det fortsatt er mannen fra Stamsund som eier båten.

– Vi vet hvor båten ble kondemnert, og det burde ikke være så vanskelig å finne denne mannen fra Kjøpsvik, sier Hole, til avisa.

Malnesfjord?

På Lofotpostens nettforum blir det spekulert i at det er båten Malnesfjord, melder Lofotposten.

Avisa har vært i kontakt med Malnesfjord sin tidligere eier, som for ett års tid siden solgte båten fra Reine til en person i Nord-Troms.

Han har ikke kjennskap til om båten gikk nordover, eller til Narvik for opphugging, men bekrefter at det var en kar fra Stamsund som hentet båten, skriver avisa.