Fisker dratt over bord med bruket

En fisker fra Rødøy i Nordland ble torsdag dratt over bord, da han viklet seg fast i fiskebruket han holdt på å sette ut.

Uhellet skjedde ved Rangsundøya i Rødøy, like nord for Vikingen, torsdag ettermiddag, melder Helgelands Blad.

Brønnbåten «Færøy» som er hjemmehørende i Herøy, var på vei til Lovund med slakteklar laks da mannskapet fikk øye på en båt som hadde kjørt på grunn.

– Vi kontaktet Bodø Radio, men de hadde ikke fått melding om noe. Så da bestemte vi oss for å sette ut en lettbåt og undersøke saken nærmere, forteller skipper Frank Grunnan til Helgelands Blad.

På vei ut fikk de øye på den uheldige fiskeren. Han var da på vei opp i fjæra, etter å ha svømt i land. Grunnan forteller at mannen selv anslo det til at han hadde ligget i vannet en halvtime.

Nedkjølt

– Vi fikk ham og bord og fikk etter hvert varmen i ham. Han var ganske nedkjølt da vi plukket ham opp.

Samtidig sto mannskapet i kontinuerlig kontakt med Hovedredningssentralen og politiet. De valgte å sette kursen til Selsøyvika, der de ble møtt av legeskyssbåt som tok fiskeren med videre til Ørnes. Derfra ble han fraktet med bil til sykehuset i Rana.

Redningsleder Øyvind Aadde hos Hovedredningssentralen i Nord-Norge sier til avisa at det var to forhold som gjorde at saken endte godt:

– Han hadde flaks, og mannskapet på ”Færøy” gjorde en forbilledlig innsats.

Tilstanden til mannen er bra, og han blir liggende på sykehus til observasjon over natta.