Berg-Hansen taus om formuesskatt

Fiskeriminister Berg-Hansen nekter nå å svare på spørsmål om hva hun mener om formuesskatt.

For bare ett år siden ville fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen (Ap) fjerne formuesskatten. Nå nekter hun å svare på spørsmål om hva hun mener.

Les også: Vurderer Berg-Hansens habilitet 29.10.2009

– Troverdighet står på spill

– Jeg mener fiskeriministerens troverdighet står på spill hvis hun nå legger seg flat for Stoltenberg, sier Høyres Jan Tore Sanner til TV 2.

Partiet krever nå at statsråden svarer på om hun fortsatt står for sitt synspunkt.

Lisbeth Berg-Hansen er tidligere visepresident i NHO. Hun har eierinteresser i oppdrettsnæringen og har en formue på over 18 millioner kroner. I fjor, da regjeringen la fram statsbudsjettet, tok Lisbeth Berg-Hansen et kraftig oppgjør med Jens Stoltenberg. Hun talte rett imot sitt eget parti og ville ha formuesskatten fjernet.

– Jeg er bare så lei meg, for jeg har sånn tro på at dette å skape er bra. Ikke det vi opplever nå, at vi skal bli straffet for det, sa Berg-Hansen til TV 2.

Nekter å svare

Nå er hun inne i varmen som Jens Stoltenbergs nye fiskeriminister, men statsråden fra Arbeiderpartiet nekter å svare på spørsmål om hva hun mener om regjeringens skattepolitikk.

TV 2 har i tre dager bedt om et intervju med henne, men torsdag kveld ville Berg-Hansen verken svare på spørsmål om sin egen habilitet eller bekrefte om hun står på regjeringens skattepoliltikk, melder nyhetskanalen.

Torsdag skriver hun følgende i en epost til TV 2:

«Nå gleder jeg meg til å få jobbe med fiskeri- og kystpolitikk og jeg har ingen ytterligere kommentarer til dette temaet.»