Opparbeider tomt for Bø Fiskeindustri

Bø i Vesterålen: De først salvene har nå gått for det som skal bli en utbygging til 200 millioner i havna i Steinesjøen, med industriområde, kai, sildefabrikk og fryseri.

– Vi skal sprenge og flytte bortimot 50.000 kubikk fjell, sier skytbas Halgeir Solstrand fra Leknes i Lofoten til Bladet Vesterålen.

Bakgrunnen for utvidelsen av industriområdet, er fiskeriselskapet Nergårds planer om å modernisere Bø Fiskeindustri, med ny sildelinje og ny fabrikk. Bø Fiskeindustri er heleid av Nergård AS.

Investeringene vil også gi økt produksjon, i forhold til dagens. Utbygginga vil også åpne for å ta imot fangst fra større båter, skriver avisa.

I forbindelse med dette har Nergård og Thermo-Transit tatt initiativ til et aksjeselskap som skal bygge et fryseri på 3.000 kvadratmeter, med plass til 7.000 kubikk ferdigvarer.

Dagens utbygging er planlagt med tanke på at ytterligere areal kan legges til senere, enten det er andre bedrifter som melder interesse, eller dagens aktører vil utvide sin satsing i området, skriver avisa.

Les også: Nergård investerer 40 mill. i ny sildelinje 02.09.2009