Mann savnet i Barentshavet

Søket etter en 20 år gammel mann fra Vigra i Møre og Romsdal, som siden lørdag kveld har vært savnet fra en tråler i Barentshavet, er nå avsluttet for dagen.

Mannen skulle være med tråleren K. Arctander ut til en annen tråler for å jobbe, og forsvant fra K. Arctander lørdag kveld. Tråleren befinner seg nå rundt 125 nautiske mil sørvest for Bjørnøya.

– Søket er nå formelt avsluttet. Vi anser det som lite sannsynlig at vi finner ham i live. Det er ingen ting som tyder på at han hadde redningsutstyr med seg da han havnet i vannet, sier redningsleder Jakob Carlsen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til nordlys.no klokka 15.15 søndag.

– Han skulle sitte på med den båten ut til en annen tråler for å jobbe. Han er sist sett lørdag ettermiddag, og mannskapet varslet om at han var savnet klokken 01.00 på natta, sier Carlsen.

Mannskapet har gjennomsøkt hele båten, og tre kystfartøy og to helikoptre bisto i søket i morgentimene søndag.

Klokken 15.30 søndag var det blitt mørkt i området, og søket ble avsluttet for dagen. Samtidig ble statusen på søket endret til søk etter antatt omkommet.

– Nå er det mørkt der oppe, og da går sjansen for å finne noen kraftig ned, sier redningsleder Olav Bjørgaas til NRK Troms og Finnmark.

Mandag vil to kystvaktfartøy og tråleren fortsette søk, trolig sammen med et helikopter.