Ny konsernsjef i Nofima

Nofima AS har i dag ansatt Øyvind Fylling-Jensen som ny konsernsjef. Fylling-Jensen har fungert som konsernsjef siden 15. mai 2009.

Styret i Nofima AS har i styremøte tirsdag 10. november besluttet å tilsette Øyvind Fylling-Jensen som ny konsernsjef, melder Nofima.

– Meget tilfreds

Øyvind Fylling-Jensen har fungert som konsernsjef siden 15. mai 2009. Før det var han administrerende direktør i Nofima Mat, og virket i tillegg som visekonsernsjef. Han har arbeidet i Nofima-systemet siden 2005.

– Styret er meget tilfreds med måten Fylling-Jensen har håndtert jobben siden han overtok, og vi ser frem til å arbeide sammen med ham i fortsettelsen, sier styreleder Endre Skjørestad.

Nofima har som sin hovedoppgave å bidra til at norsk mat beholder sin posisjon som internasjonalt ledende. Selskapet samarbeider derfor svært tett med næringsaktørene for å sikre at forskningen er i tråd med næringslivets behov.

– Fylling-Jensen har denne meget sjeldne kombinasjonen av både næringslivs- og forskerkompetanse. Gjennom sin karriere har han også jobbet innenfor både marin og landbasert matindustri, noe som er svært viktig for Nofima, sier Skjørestad.

– Sikre rammebetingelsene

Fylling-Jensen er ydmyk og forventningsfull overfor oppgavene som venter.

– Etter å ha fulgt den politiske prosessen med sammenslåingen av de tidligere instituttene til det som i dag er Nofima på nært hold, har jeg mange tanker om hvilke grep som må tas. Hovedoppgaven nå er likevel å sikre rammebetingelsene for forskningen, slik at vi kan levere optimalt overfor næringslivet, sier han.

Øyvind Fylling-Jensen er 53 år, og er dr. scient fra Norges veterinærhøyskole, med videreutdanning i ledelse fra Norges Handelshøyskole, BI og Harvard.