– Klar til å møte Neptune i retten

Aker Biomarine mener søksmålet fra Neptune Technologies & Bioressources er latterlig, men er klar til å møte de i retten.

Neptune sendte fredag 13. november 2009 ut en pressemelding, der de opplyste at de har anlagt søksmål mot Aker Biomarine for krenkelse av patentrettigheter.

Les også: Neptune saksøker Aker Biomarine 13.11.2009

Aker BioMarine ASA har i dag sendt ut en børsmelding om saken. Neptune hevder pressemeldingen fredag, at det er begått overtredelse av US Patent No 6.800.299, opplyser Aker BioMarine ASA i børsmeldingen.

– Mens Aker BioMarine ennå ikke har mottatt og lest stevningen, så er bioteknologiselskapet meget klar over Neptuns patenter generelt og i særdeleshet dette patentet, skriver Aker BioMarine.

Aker Biomarine opplyser at de kontinuerlig vurderer patenter for å unna patenterte produksjonstrinn.

– Vi anser dette som et tullete søksmål, sier Hallvard Muri, administrerende direktør i Aker BioMarine. Men det var ikke helt uventet siden vi er klar at Neptun har gjentatte ganger truet flere av våre nåværende og potensielle fremtidige kunder med patent-søksmål om de vurderer å bytte til Superba (TM).

– Våre kunder kan føle seg trygg på at vi ønsker velkommen anledningen til å møte Neptun i retten over dette patentet, og at vi vil støtte våre kunder om de angrepet av Neptun nå eller i fremtiden, opplyser selskapet i meldingen.

AKBM falt i dag 12,99 prosent på Oslo Børs.

Artikkelen er oppdatert.