Minnemarkering for omkomne til sjøs

Aktørene bak Klar for sjøen-kampanjen, inviterer til en minnemarkering på sankthansaften, for de 318 menneskene som har mistet livet i forbindelse med bruk av fritidsbåt de siste 10 årene.

Markering vil sette søkelyset på de alt for mange ulykkene med fritidsbåt. En markering for refleksjon om sikkerhet på sjøen, på en av årets store utfartsdager for båtfolket, skriver Kystverket i en melding.

Arrangementet finner sted på Honnørbrygga i Oslo, tirsdag 23. juni kl. 15.00 til ca kl. 15.40.

Alle er hjertelig velkomne til å delta, skriver Kystverket.

«AV-OG-TIL» skriver på sin hjemmeside at minnemarkering for omkomne i veitrafikken er en årlig foreteelse som på en verdig måte setter fokus på sikkerhet langs veien. På sjøen har det ikke tidligere vært noen slik markering.

Aktørene bak Klar for sjøen-kampanjen ønsker å gjøre noe med dette og inviterer for første gang til en minnemarkering for de 318 menneskene som har mistet livet ved bruk av fritidsbåt de siste 10 årene.

Program

  • Sjømannskoret åpner minnemarkeringen
  • Velkomst og introduksjon ved Kari Randen, daglig leder i AV-OG-TIL
  • Appell ved fiskeri- og kystminister Helga Pedersen
  • Nedleggelse av kranser fra konvoi
  • Sjømannskoret avslutter minnemarkeringen

Bak initiativet står Kongelig Norsk Båtforbund, Kongelig Norsk Seilforening, Norges Seilforbund, Sjøfartsdirektoratets Vis Sjøvett, Politidirektoratet, Kystvakten, Kystverket, AV-OG-TIL, Røde Kors, Redningsselskapet, Oslofjorden båteierunion og bransjeforeningen NORBOAT.

Dette er en markering for å sette søkelyset på de alt for mange ulykkene med fritidsbåt. En markering for refleksjon om sikkerhet på sjøen, på en av årets store utfartsdager for båtfolket.

Velkommen!

Kilde: AV-OG-TIL