Dro opp 90 kveiter

Kveitefisker Per Normann Torsteinsen fikk nylig en uvanlig god fangst på yttersida av Kvaløya. Totalt ble fangsten på 2.300 kilo kveite.

Én langtur med båten utenfor Kvaløya var nok for fisker Per Normann Torsteinsen (44) til å hale inn 2.300 kilo kveite, skriver nettstedet iTromsø.

Jeg ble litt overrasket, det må jeg innrømme. Jeg er ikke vant til å hente inn så mye fisk, forteller Per Normann Torsteinsen.

Yttersiden av Kvaløya

Forrige uke tok han som vanlig turen ut til det vanlige fiskestedet på yttersiden av Kvaløya. Her stoppet han ikke å håve inn fisk før kveitene lå nærmest opp til ripa på båten, opplyste nettstedet lørdag.

Totalt endte Torsteinsen med rundt 90 kveiter fordelt på 23 kveiteliner. Den største fisken han dro opp var på rundt 100 kilo.

Det var mye småfisk også, men det er uansett veldig unormalt å hente inn så mye på en tur, forteller fiskeren.

Fisken leverte han til fiskeribruket Joh. Pettersen AS i Kvaløyvågen. Også her ble de overrasket da Torsteinsen veide opp fisken.

Selv om han pleier å levere mye fisk til oss, så er dette langt mer enn det som er vanlig, forteller Bengt Freddy Pettersen, daglig leder på Joh. Pettersen AS.

Storfangst i Hadselfjorden

Også i Hadselfjorden ble det gjort en bra kveitefangst nylig, da Svein Elvenes tok en kveite på 170 kilo.

Svein Elvenes var både svett og glad, da han til slutt fikk buksert ei 2,30 meter lang og 170 kilo tung kveite om bord, melder Bladet Vesterålen, som har bilde av storkveita. Fangsten ble levert til Aker Seafoods på Melbu.

Men fritidsfiskeren i Hadselfjorden må se seg grundig slått av yrkesfisker Johhny Iversen, som fredag 6. november 2009 tok en kveite på 275 kilo i Ullsfjorden.

Les også: Fikk kveite på 275 kilo 11.11.2009