Fiskarlaget Nord er etablert

Fylkesfiskarlagene i Troms og Finnmark er nå slått sammen til et nytt regionlag, som har fått navnet Fiskarlaget Nord.

Mandag ble det avholdt konstituerende årsmøte med valg av tillitsmenn for det nye laget.

Les også: Slår sammen fylkesfiskarlag 19.11.2009

– Bedre økonomi og større slagkraft

– Nå er vi et stort lag med 1400 medlemmer, om alle tramper i takt blir det mye lyd. Nå forventer vi å bli hørt i større grad, sier rådgiver i tidligere Troms Fiskarfylking, Charles Aas, til avisa Nordlys.

– Den aller største fordelen er nok at vi får bedre økonomi, og større slagkraft. Bedre økonomi gir oss også mulighet til å jobbe mer ute blant medlemmene, sier Aas.

Han tror sammenslåingen gjør at fiskarlaget kan være mer til stede og hjelpe medlemmene når de ber om det. Han ser ingen ulemper med å slå de to lagene sammen, men kan forstå at det føles langt fra Kirkenes og til den felles administrasjonen som nå skal være i Tromsø.

– Historisk

– Dette er en historisk dag for oss. Dette er ikke bare en strukturendring i organisasjonen, men det gjør den mer slagkraftig, mener leder i Norsk Fiskarlag, Reidar Nilsen som kommer fra Finnmark.

Hans Petter Rasmussen ble valgt til leder i det nye laget. Med seg i styret får han: Tommy Wikerøy, Nord-Lenangen, Roger Hansen, Skarsvåg Lars-Jøran Wickstrøm, Vadsø, Geir Skogheim, Hammerfest, Svein H. Tårnes, Vannareid, Tor H. Antonsen, Åndstad og John Einar Engen, Sommarøy, opplyser Norges Fiskarlag.