Lang ventetid for kjøpefartøy

Sortland: Kjøpefartøyet «Ocean Fresh» har ligget uvirksomt i Sortlandsundet i nærmere én måned, i påvente av tillatelser til å ta i mot sild.

Sortlendingene klør seg i hodet over synet av gigantiske «Ocean Fresh» som uke ut og uke inn ligger dørgende stille og vaker i Sortlandsundet, skriver Bladet Vesterålen.

– Vi venter på konsesjoner, og har hele tiden fått beskjed om «i morgen, i morgen». Hadde vi visst at det skulle ta så lang tid, ville vi nok ikke ligget i beredskap på Sortland med 40 mann på jobb i ukesvis, sier kaptein Stein Are Ingebrigtsen, til avisa.

I tillegg til å tape enormt i lønnsutgifter, blir det nok lange dager for mannskapet, som forøvrig består av irlendere, filippinere, chilenere og amerikanere. Offiserer og underoffisserer er polakker.

– Departementet drøyer med konsesjonene, mer er det vel ikke å si om den saken, forteller Ingebrigtsen om årsaken til at skipet ligger uvirksomt.

– Vi har fått tillatelse til å ta imot ei last, for å prøve fabrikken og se om den fungerer. Det begynner å bli en måned siden, sier Ingebrigtsen.

– Vil dere i det hele tatt komme i gang før sesongen er over, spør avisa.

– Vi regner med at det skjer hvilken dag som helst, og har ennå trua på at det løsner til uka. Det ordner seg det her. Hvis ikke, blir det tidlig juleferie i år, sier kapteinen til Bladet Vesterålen.