Tok gigantsild på 800 gram

– Jeg har sett sild på over 800 gram, med fantastisk kvalitet, forteller sildekontrollør Georg Wastian om «Saksaberg» sin storfangst denne uken.

Silda i fangsten hadde en så høy snittstørrelse som 546 gram, melder Norges Sildesalgslag.

Saksaberg fangstet tirsdag denne uken gigantsild. Silda er tatt øst av Færøyene og har en snittvekt på godt over 500 gram. De første prøvene som ble tatt viste 546 gram på vekta. Saksaberg losser hos Nils Sperre, og NSS sin kontrollør Georg Wastian forteller om sild om er opp i mot 800 gram.

Sild på 720 gram. Foto: Georg Wastian / Norges SildesalgslagSild på 720 gram. Foto: Georg Wastian / Norges Sildesalgslag

– Sild på over 700 og 800 gram er ikke uvanlig. Men stort sett er fangsten jevn i størrelsen. Også er det fantastisk fin sild, sier Wastian. Etter å ha undersøkt sild nærmere er det stor forskjell på silda med og uten rogn og melke. Mens enkelte sild er full av rogn/melke, har andre lite eller ingenting, rapporterer Wastian.

– Jeg tror ikke vi har omsatt så stor sild noen gang, sier salgsleder Magne Fagerland i Norges Sildesalgslag om tirsdagens fangst.

– Det ser rett og slett ut som en monstersild, sier han.

Det snakkes om at silda kan være fra det som kalles færøysk høstgytende sild, men vi må sjekke disse detaljene nærmere, sier Fagerland til sildelagets nettsider.