Lutefiskprodusent rammet av brann

Lokalene til lutefiskprodusenten Taste of North på Korsnes i Tysfjord kommune i Nordland, ble påført store skader da det brøt ut brann mandag ettermiddag.

Vel fire måneder etter at Sigurd Rydland startet opp lutefiskproduksjonen hos "Taste of North" på Korsnes i Tysfjord, ble anlegget rammet av storbrann.

Les også: 450 tonn lutefisk til jul 31.10.2009

Brannvesenet fikk mandag kveld kontroll over brannen.

– Det har brent gjennom taket, og bygget blir nok totalskadd, sier brannsjef Edvard Dahl ved Alarmsentralen i Narvik.

Politiet fikk melding om brannen klokken 1632. Ingen personer skal være kommet til skade under brannen.

– Et trist syn

– Dette er meget trist. Vi er midt i sesongen, og på topp i årets lutefiskproduksjon, sier produksjonsleder Tarjei Østrem til NRK Nordland.

– Et forferdelig syn. Det var reaksjonene fra flere av de ansatte som måtte se på at flammene slo opp gjennom taket.

– Full krise

– Dette er full krise, og jeg er lamslått, sier daglig leder Sigurd Rydland i "Taste of North" til avisa Nordlys, etter å ha fått sjokkmeldingen fra Korsnes om brannen i anlegget til bedriften.

Ifølge Rydland har brannen rammet hele den gamle delen av anlegget, men brannmannskapene jobbet på spreng for å hindre den i å spre seg til resten av anlegget.

Får konsekvenser

– Vi har store mengder fisk i produksjon, og er midt inne i den mest hektiske sesongen. Derfor kommer dette til å få konsekvenser for våre leveranser fram mot jul, sier Rydland, som fikk melding om brannen mens han var i Bodø i ettermiddag.

Bygningsdelen som er hardest rammet av brannen inneholder lokaler for produksjon av tørrfisksnacks, spiserom og lager, og var på rundt 400 kvadratmeter, mens den nye delen av anlegget er på rundt 1100 kvadratmeter.