Fikk se spekkhoggere gå til angrep

Antarktis: 250 passasjerer på hurtigruteskipet Fram fikk oppleve et drama på nært hold, da fem spekkhoggere angrep en sel på et isflak.

Spekkhuggerne angriper som en militær avdeling. Den største sirkler rundt, tre jevnstore hvaler svømmer i bredden mot isflaket, mens den femte hvalen venter på å snappe selen straks den kommer i vannet, skriver Aftenposten om det lille dramaet i Sydishavet.

Undervis i sin kamp for livet fikk selen applaus fra passasjerene hver gang den berget seg opp på isflaket igjen. Til slutt, da den ikke kom opp, ble det stille om bord og en kvinnelig passasjer gråt åpenlyst.

– Dette er unikt, sier ekspedisjonsleder Karin Strand.

– Vi har seilt her i mange år, og aldri vært i nærheten av en slik naturopplevelse. Naturen og villmarka her sør er helt spesiell, likevel er det nærmest et privilegium å få se dyrelivet på så nært hold, sier hun.

Spekkhugger heter "killer whale" på engelsk, og i løpet av en halv time demonstrerte de sort-hvite hvalene sitt jaktinstinkt, skriver avisa.

Hvalene laget bølger som fikk isflaket til å bli et usikkert sted for selen. Underveis ble flaket stadig mindre. En rekke ganger forsvant selen i bølgene som hvalene laget, men dukket opp igjen like etter.

Etter en drøy halv time var dramaet over. Isflaket nærmest forsvant under et samlet angrep, og selen ble borte i bølgene. Mange om bord i «Fram» holdt pusten og håpet at den skulle dukke opp igjen.

Det gjorde den ikke.