Aker BioMarine signerte avtale med Valensa

Bioteknologiselskapet Aker BioMarine har signert en langsiktig og global leveranseavtale med Valensa International.

Valensa skal benytte Superba(TM) i Krill Oljebaserte ledd- og øyeprodukter hvor Aker BioMarine er eksklusiv leverandør, opplyser Aker BioMarine i en børsmelding.

Som en del av avtalen skal Ake BioMarine og Valensa sammen gjennomføre kliniske studier som skal dokumentere den unike effekten Superba(TM) Krill Olje har som en ingrediens i Valensas patenterte formuleringer.

– Vi er opprømt over å få muligheten til å jobbe med Valensa, denne avtalen markerer Superba(TM) Krill Oljes inngang i leddproduktmarkedet. Dette er den største kategorien innen kosttilskudd, og representerer et markedet på UDS 3.4 milliarder bare i USA, sier Matts Johansen, Aker BioMarine's Konserndirektør for salg and marketing.

– Til sammenlikning er leddmarkedet 300 prosent større enn hjerte- og karkategorien, og er naturligvis et interessant marked å komme seg inn i, legger han til.

Valensa skal benytte Superba(TM) Krill Olje i sine målrettede kosttilskuddsformuleringer i samspill med flere andre av deres proprietære ingredienser, slik som Zanthin® Natural Astaxanthin.

– Kan redusere størrelsen på kapslene

– Den økte effekten vi ser av formuleringer som inneholder Krill Olje, gir selskaper som oss mulighet til å redusere størrelsen på kapslene forbruker tar. Dette er en av årsakene for å benytte Superba(TM) Krill Olje in Valensa's formuleringer, sier CEO i Valensa, Dr. Rudi E. Moerck, i en pressemelding.

– Jeg er svært glad for at Valensa har valgt Superba(TM) Krill Olje, sier Hallvard Muri, CEO i Aker BioMarine.

– Akkurat som oss, har Valensa tatt en farmasiliknende tilnærming til kosttilskudd når det gjelder kvalitet og klinisk dokumentasjon. Vi har en sterk partner i Valensa, med komplimenterende verdier. Som vi gjør med alle våre kunder, ser vi frem imot å bidra til Valensas suksess i marketing og salg av deres Superba(TM) Krill Oljebaserte produkter rettet mot konsument markedet, sier han.

Om Valensa International

Selskapet har hovedkontor i Eustis, Florida USA (nær Orlando), Valensa International er en ledende og forskningsbasert utvikler og tilbyder av høykvalitets- og naturbasert kosttilskudd og functional-food. Valensa's sertifiserte organiske produksjonsfasiliteter ligger i et beskyttet furuskogholt.

Valensa Omega-3 brands inkluderer Tresalbio(TM) Supercritical Chia Seed Extract ChiaGold(TM) Stabilized Chia Seed Oil, ChiaMax(TM) Low-Fat Whole Grain, Z-Omega(TM)3-6-9, Cranberol® Cranberry Seed Extract and AstaCran® Astaxanthin-Cranberry Seed Extract. Andre varemerkebeskyttede ingredienser inkluderer Zanthin® Natural Astaxanthin, SpiruZan(TM) Spirulina & Astaxanthin Complex, USPlus® Prostate Formula and Palmetto Rosso(TM) Saw Palmetto Extracts. Functional food brands inkluderer ChiaMax(TM) Omega-3 Low-Fat Whole Grain products. Målrettede brands inkluderer Cran-Gyn(TM) Women's Health Formula and Nanocosanol(TM) Policosanol Dispersion.

Valensa er bevisst en miljøvennlig produksjonsprosess og gode arbeidsforhold for dem som arbeider i feltene og i produksjonsprosessen, opplyser Aker BioMarine i sin omtale av avtalepartneren.