– Kritikken er ikke en inntertier

Fiskeri- og kystminister Lisbet Berg-Hansen registrerer kritikken fra Nordland Fylkes Fiskarlag, men synes ikke kritikken er noen innertier.

Fylkesfiskarlaget kom i deg med flengende kritikk mot statsråden, som de mener ikke har innfridd forventningene. Dette er særlig begrunnet med at hun etter fylkesfiskarlagets oppfatning, ikke gjør noe for å avhjelpe en vanskelig økonomisk situasjon i næringen.

Les også: – Har mistet trua på Berg-Hansen 29.01.2010

– Kan ikke gi driftsstøtte

Fiskerimister Lisbeth Berg-Hansen synes fiskerne forhaster seg litt i sin kritikk:

– Jeg registrerer kritikken. Men den er ikke akkurat noen innertier, om det er lov å si det, sier Berg-Hansen til NRK Nordland fredag kveld. Berg-Hansen synes fiskarlagslederen i Nordland bruker harde ord:

– Ja, de har et tynt grunnlag for å si at de har mista trua på meg. Vi er såvidt begynt på et nytt år. Og i den grad de ber om driftsstøtte, så har jeg ikke anledning til å gi det, sier hun.

– Snakk med bankene

Berg-Hansen gir klart uttrykk for at det ikke blir noen krisepakke i år.

– Nei, det jeg har vært opptatt av og fortsatt er opptatt av, er at fiskeriene kan gjennomføres så godt som det lar seg gjøre, sier Berg-Hansen.

Da handler det om at det er kjøpere der, om føringsmilder osv. Jeg har ikke anledning til å gi driftsstøtte, som henviser fiskerne til å snakke med bankene sine eller Innovasjon Norge, dersom de har behov for hjelp.

Berg-Hansen synes ikke kritikken hun får er problematisk, og vil snakke med fylkesfiskarlaget.

– Jeg håper at vi kan snakke om disse tingene og at de ser hva slags handlingsrom jeg har, sier fiskerm- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen til NRK.