På bakgrunn av informasjon sendt fra Island vil EUs hygiene- og kontrollregelverk tre i kraft i Norge 1. mars 2010.
Dette innebærer at de norske forskriftene som gjennomfører hygiene- og kontrollforordningene også trer i kraft 1. mars.
Forskriftene gjennomfører Food Law, Kontrollforordningen og Hygienepakken.
Forskriftene
De forskriftene som trer i kraft 1. mars er:
- Forskrift 19. desember 2008 nr. 1618 om dypfryste næringsmidler
- Forskrift 19. desember 2008 nr. 1619 om endring i forskrift om hygiene og kontroll ved produksjon og omsetning av kjøtt fra sjø pattedyr (sjøpattedyrforskriften)
- Forskrift 22. desember 2008 nr. 1620 om allmenne prinsipper og krav i næringsmiddelregelverket
- Forskrift 22. desember 2008 nr. 1621 om offentlig kontroll med etterlevelse av regelverk om fôrvarer, næringsmidler, og helse og velferd hos dyr (kontrollforskriften)
- Forskrift 22. desember 2008 nr. 1622 om særlige regler for gjennomføringen av offentlig kontroll av produkter av animalsk opprinnelse beregnet på konsum
- Forskrift 22. desember 2008 nr. 1623 om næringsmiddelhygiene
- Forskrift 22. desember 2008 nr. 1624 om særlige hygieneregler for næringsmidler av animalsk opprinnelse
Samtidig blir en rekke forskrifter opphevet eller endret: