Lagrer kjøtt og fisk i Haugesund

HAUGESUND: Permanor AS er nå godt etablert i det nye frysehotellet til 60 millioner kroner.

Haugesund Kjølelager AS byttet i fjor navn til Permanor AS, og for 2 måneder siden flyttet bedriften fra Risøy til nye og moderne lokaler i Haugesund Næringspark på Årabrot.

Bedriften er et frysehotell for bedrifter i næringsmiddelbransjen. Permanor leier ut lagerplass med 25 minustrader til kunder som har behov for å lagre frosne matvarer. Bedriften tar dessuten mot ferske matvarer for innfrysing. Nå tilbyr Permanor også å tine frosne varer for kunder som har behov for det, skriver Karmsund.

Nybygget er på 6.500 kvadratmeter og med doblet kapasitet i forhold til lokalene på Garpaskjær. Lagerhallene med reoler på opp til ni meters høyde, har en samlet kapasitet på 43.000 kubikkmeter og plass til 12.000 paller.

– Her har vi alt på én flate og kan drive langt mer rasjonelt enn vi gjorde på Risøy, der fryseriet var på fire etasjer, forteller daglig leder Hege Skogland Mokleiv til nettstedet.

– Vi lagrer kjøtt, fisk, bær, bakevarer, fruktkonsentrat og biprodukter fra slakteriene, for å nevne noe, sier hun.

– Vi fryser også betydelige mengder laks, både hel og filet, for eksport fra oppdrettsbedrifter på Vestlandet, sier Skogland Mokleiv.

Diplomis er fast leietaker og Nortura er bedriftens største kunde. Nylig har de også fått Fatland som kunde, et kundeforhold Permanor har stor forventninger til.

Permanor AS med sine seks medarbeidere eies av familien Skogland, som sammen med Hasseløy Eiendom AS også eier Haugesund Næringspark. Tomten på Årabrot er på 37 dekar, skriver nettstedet.