«Astor» hjem i vinterdrakt

GRIMSTAD: På vei hjem fra Jydske rev, møtte reketråleren Astor på uvær, og fartøyet ble ganske nediset før det nådde Grimstad havn.

Gaute Terjesen og Tor Egil Reinertsen dro sørvestover med «Astor» sent om kvelden forrige søndag, til et område 70 sjømil fra Grimstad, og et stykke utenfor Lindesnes, på danskesida av Norskerenna.

Rekefisket gikk greit, men de avsluttet før tiden, på grunn av meldinger om uvær østfra, skriver Grimstad Tidende, som også har bilde av båten.

Ved ankomst kai ved Fiskernes salgslag, begynte de straks å slå løs is som måtte bort før de kunne losse fangsten, og fikk også hjelp av Asbjørn Reinertsen, bror til Tor Egil, som kom om bord for å ta et tak. Det er brødrene Reinerstsen som eier båten.

Rekkverk, master, kabler og vegger var dekte av is, som hadde bygd seg opp i le av vinden. Tor Egil sto så vidt under sitt lille tak og kjørte vinsjen til bommen forsiktig, for å få isen av ståltwirene, og helst uten å få klumper i hodet.

Etter en stund var krana bevegelig, og de kunne sortere og losse fangsten.

Med seg hadde de 800 kilo kokte reker, 300 kilo rå, og en bifangst på 100 kilo med sei, smørflyndrer og annen fisk.

Tor Egil Reinertsen forteller at isingen begynte da de var på vei hjemover.

– Det var nokså mye vind fra Kristiansand til Grimstad. Og det var strøm imot, så det sprutet over litt, og frøs fast.

Tor Egil Reinersten kan ikke huske å ha opplevd noe lignende, men vil likevel ikke dramatisere turen.

Han forteller at de vurderte islasten, og kom frem til at den ikke var kritisk for fartøyet. Han anslår vekten av isen til kanskje å ha vært et par tonn.