Savnet fisker funnet omkommet i havnebassenget

ANDENES: Etter en omfattende leteaksjon, ble den savnende fiskeren søndag ettermiddag funnet død i havnebassenget på Andenes i Vesterålen.

Det var den 20 år gamle Odd Richard Brose Krag fra Nord-Lenangen i Lyngen som ble funnet død i havnebassenget på Andenes søndag ettermiddag, opplyser politiet.

Han ble lørdag meldt savnet da han ikke hadde kommet tilbake til fiskebåten han var mannskap på, og som lå til kai ved Andenes. 20 åringen ble sist i observert i sentrum av Andenes mellom kl. 03 og 04 natt til lørdag.

Det ble av politiet satt i gang en større leteaksjon, hvor også både sivilforsvaret og RS ”Skomvær” deltok. Videre ble det brukt redningshunder i søket, hvor også ca 40 frivillige personer var med.

Det var innleide dykkere fra Subsea Nor med bistand fra Forsvarets BRP-avdeling i en sjøbjørn-båt som fant den savnede, opplyser lensmann Yngve Isaksen Wiik til Andøyposten.

I følge Andøyposten var mannen mannskap på Troms-båten «Svebåen, som under vinterfisket har base i Andenes havn.

– En tragisk ulykke

– Dessverre viser det seg at mannen hadde falt i sjøen og omkommet, opplyser lensmann i Andøy, Yngve Isaksen Wiik, til Andøyposten.

20-åringen ble ved 13.40-tiden funnet i sjøen, under flytebryggeanlegget i Andenes havn, cirka 50 meter nord for stedet der «Svebåen» lår fortøyd.

– En tragisk ulykke, og de pårørende er varslet og tatt hånd om, sier han.

Politiet går nå i gang med etterforskning for å prøve å slå fast hva som har skjedd.