G7 ministere boikottet selmiddag

Verdens G7 finansministere ville ikke spise selkjøtt. Ingen av dem dukket opp på en festmiddag som ble arrangert i Iqaluit i Canada lørdag.

Les også: Støtter inuittenes selfangst 08.02.2010

Den Canadiske finansministeren Jim Flaherty arrangerte et toppmøte i Iqaluit for de 6 andre finansministrene fra G7 landene, skriver KNR.

Ideen med møtet var ikke bare å vise Arktis frem for de andre av verdens ledende finansministere, men også å forsøke å få dem til å forstå selfangstens betydning for inuittfolket.

Ingen kom

Men slik ble det ikke. Ingen kom til festmiddagen. Finansministrene og bankfolk fra Tyskland, Frankrike, Italia og England, gav beskjed om at de ikke kom fordi det skulle serveres selkjøtt. Ministerne fra USA og Japan dukket bare ikke opp.

I tillegg til å servere selkjøtt, var det planlagt å dele ut selskinnsvester og selskinnsvotter til deltakerne.

På en pressekonferanse før møtet, forsøkte journalistene å spørre ministrene ut om deres holdning til selfangst, men alle de 6 finansministrene nektet å svare. Den kanadiske verten, finansminister Jim Flaherty måtte til slutt redde den noe pinlige situasjonen ved å understreke at Inuittene har et unntak fra EUs importforbud for selprodukter.