Ny direktør i Nofima Mat

Styret i Nofima Mat AS tilsatte i dag Camilla Røsjø som ny administrerende direktør.

Røsjø kommer fra stillingen som direktør for et annet selskap i Nofima-konsernet, Nofima Marin.

Camilla Røsjø bor i Oslo og er 47 år. Hun er utdannet ernæringsfysiolog ved Universitetet i Oslo, og tok senere doktorgrad i fiskeernæring ved Akvaforsk, melder Nofima.

Ved Akvaforsk har hun hatt forskjellige arbeidsoppgaver som forsker, forskningsleder, administrasjonssjef og direktør.

Etter at Akvaforsk ble en del av forskningskonsernet Nofima har hun vært assisterende direktør for forretningsområdet Nofima Marin, siden juni 2008 som direktør.

– I Camilla får vi en erfaren forsker og leder, med en spennende bakgrunn i forhold til matindustrien. Jeg tror dette vil bidra til å øke konsernets mulighet til å være en relevant leverandør av forskning og kunnskap overfor fiskeri-, akvakultur og matindustrien. Jeg er svært glad for at Camilla takket ja til denne utfordringen, sier Øyvind Fylling-Jensen, konsernsjef i Nofima.

– Det er viktig for meg å ta fatt på nye utfordringer i Nofima, og jeg ser store muligheter for Nofima Mat i fremtiden. Jobben i Nofima Marin har vært fantastisk spennende og givende, og jeg føler at vi har fått utrettet mye på kort tid. Men det er krevende å bo i Oslo og jobbe i Tromsø – derfor gleder jeg meg nå til å ta fatt i en like spennende jobb på Ås, men med noe enklere arbeidsvei, sier hun.

Det er foreløpig ikke klart når Røsjø starter opp i sin nye jobb.

– Nå starter vi jobben med å finne rett person til lederjobben ved hovedkontoret til Nofima Marin i Tromsø, så får vi se hvordan gangen i dette blir, sier Fylling-Jensen.

Fakta

Nofima er Europas største institutt for anvendt forskning innen fiskeri-, akvakultur og matforskning. Konsernet har om lag 500 ansatte og omsetter årlig for rundt en halv milliard kroner.

Fiskeri- og kystdepartementet er største eier. Selskapet er organisert i fire forretningsområder, hvorav Nofima Marin og Nofima Mat er de to største.