«Dypere enn lyset» åpner i Washington

20. februar åpner utstillingen «Dypere enn lyset» i Washington DC på det naturhistoriske museet til Smithsonian Institution, USAs nasjonalmuseum.

Utstillingen blir vist på det prestisjefylte museet i den amerikanske hovedstaden fra 20. februar til 23. mai. ”Dypere enn lyset” har til nå turnert byer i alt sju land i Europa og vises for første gang i USA, melder Havforskningsinstituttet.

Merkelige og fascinerende

Utstillingen bygger på det internasjonale MAR-ECO-prosjektet og toktet med forskningsfartøyet ”G.O. Sars” langs Den midtatlantiske ryggen. Havforskningsinstituttet har ledet dette prosjektet helt siden starten i 2001.

Utstillingen inviterer publikum til det ukjente og spennende livet på de store havdyp gjennom kunst, foto, tegninger, modeller og visuelle presentasjoner. Ikke minst kan besøkende få se noen av de mange merkelige og fascinerende skapningene som lever i dypet.

Rundebordskonferanse

Torsdag 18. februar arrangeres et seminar i Washington om forskningssamarbeid innen marin forskning USA og Norge med tittelen ”US - Norway collaboration in Ocean Sciences – importance of US-Norway and international networks”. Arrangør er Den norske ambassaden i Washington DC, opplyser Havforskningsinstituttet.