Frp kan endre mening om selfangst

Frp-er har støttet selfangsten i alle år. Men nå er det stopp. - Dersom påstandene om dyremishandling er riktig, må det bety endelig avvikling av selfangsten.

Det mener stortingsrepresentant og Stortingets visepresident, Øyvind Korsberg (Frp), skriver iTromsø.

Korsberg reagerer sterkt på opplysningene som er kommet fram om at det blant annet skal ha foregått øvelsesskyting på levende sel, omfattende skadeskyting samt krøking av levende selunger, da Tromsø-båten "Kvitungen" drev fangst i Vestisen i fjor vår.

Les også: Etterforsker selfangstskuta Kvitungen 10.02.2010

– Hvis dette medfører riktighet, så har næringa tatt sitt siste åndedrag. Den endelige slutten for selfangsten er i så fall påført ved selvskudd, uttaler Korsberg til nettstedet.

Korsberg understreker at han inntil nå har støttet norsk selfangst.

– I mine 12 år som stortingsrepresentant har jeg kjempet for næringas eksistens. Regjeringa har ikke gjort mye for å opprettholde den, men nå har næringa sørget for å avvikle seg selv.

"Kvitungen" var én av tre båter som deltok i den norske selfangsten i fjor.

– Beklagelig, sier Sp

– Jeg kan ikke kommentere en sak som er under etterforskning. Men det er veldig beklagelig at det oppstår grunnlag for en anmeldelse,

Det uttaler stortingsrepresentant og næringspolitisk talskvinne for Sp, Irene Lange Nordahl til avisa, som understreker viktigheten av at folk kan stole på at reglene følges.

– Tilliten er avgjørende for i det hele tatt å ha selfangst, sier hun til avisa.