Reddet fra brennende tråler

KRISTIANSAND: Den 90 fot store tråleren Sjøvik, hjemmehørende på Flekkerøy, befant seg omlag 40 nautiske mil sør for Kristiansand da det i natt oppstod brann om bord.

Mannskapet ba om hjelp over nødsambandet like over klokken 02.00 natt til onsdag, og fiskefartøyer i nærheten, var de første som nådde frem til havaristen.

– De to fikk tildels slokket brannen på egenhånd, men det fortsatte å ulme, sier Cecilie Øversveen, redningsleder ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til fvn.no.

Da det var vare for at brannen skulle blusse opp igjen, ble det besluttet å evakuere mannskapet med helikopter, forteller Øversveen, som foreløpig ikke har opplysninger om hvor omfattende brannen har vært, og hvordan den oppsto.

Fiskerne var uskadet, men ble fløyet til Stavanger Universitetssykehus for sjekk.

Redningsskøyta ligger standby

Redningsskøyta "Ægir" fra Mandal gikk sørover så fort de fikk melding om brannen, men på grunn av høy sjø har ikke redningsmannskapet våget seg inntil fiskebåten.

– Vi har ikke mulighet for å komme ombord uten å risikere skade på båt og mannskap. Dernest er vi for få til å begynne med slike operasjoner, forklarer skipsfører Tor Hugo Johansen.

Mannskapet var plukket opp av redningshelikopteret før at redningsskøyta nådde frem.

Nå ligger redningsskøyta standby ved siden av "Sjøvik" og passer på den forlatte tråleren.

– Hun ligger med med trål i sjøen, og det er snakk om at en fiskebåt fra Flekkerøy skal komme ut og bistå, sier Johansen til nettstedet.