M/Tr Remøy fikk motorhavari

M/Tr Remøy. Foto: Kystvakten

Reketråleren M/Tr Remøy fikk motorhavari mens den befant seg i Hinlopenstretet mellom Spitsbergen og Nordaustlandet, og måtte ha assistanse fra Kystvakten.

KV Nordkapp satte onsdag morgen sleper om bord i reketråleren M/Tr Remøy, hjemmehørende i Herøy på Sunnmøre, opplyser Kystvakten i en pressemelding.

Tråleren fikk motorhavari og anmodet natt til tirsdag om assistanse fra Kystvakten via Hovedredningssentralen i Bodø. KV Nordkapp var da i området Sørkapp på Svalbard.

KV Nordkapp gikk mot havaristen og fikk etter vel ett døgn satt sleper om bord, i posisjon 79 52 N - 017 47 Ø. Værforholdene var utfordrende, med storm fra Øst og minus 8 grader Celsius. Det var også en del drivis i området.

Slepes til Longyearbyen

Slepet går nord av Spitsbergen, med kurs for Longyearbyen. Beregnet ankomsttid er torsdag ettermiddag eller kveld, avhengig av is og værforhold, opplyser sjef for KV Nordkapp, orlogskaptein Charles Blålid.

M/Tr Remøy var eneste fiskefartøy nord av Spitsbergen, og var derfor avhengig av assistanse fra Kystvakten i forbindelse med motorhavariet. Dette viser nok en gang viktigheten av Kystvaktens tilstedeværelse i Vernesonen rundt Svalbard, heter det i pressemeldingen.

Det opplyses at det står bra til med mannskapet om bord.