Tusen til sjømatmiddag i Singapore

Tusen gjester var fredag kveld samlet til norsk sjømatmiddag i Singapore.

At det er et godt forhold mellom Singapore og Norge var det ikke vanskelig å se under den norske sjømatmiddagen i Singapore fredag kveld. Det er også tydelig at den norske sjømaten falt i smak blant de mer enn 1000 gjestene som var til stede.

– Sjømat er en av våre viktigste norske eksportvarer, og i Singapore er norsk sjømat allerede et velkjent produkt med et godt omdømme, sier nærings- og handelsminister Trond Giske som var en av hovedgjestene på middagen.

Fersk norsk laks er særlig populært i Singapore og vi eksporterte 4000 tonn oppdrettslaks i fjor. Norsk eksport av sjømat til Singapore økte med mer enn 40 prosent fra 2008 til 2009. Finansmetropolen er en viktig regional aktør der innbyggerne har høy kjøpekraft.

– Singapore er derfor et godt sted å være for å promotere norsk sjømat, sier Giske, som i løpet av besøket skal ha flere møter med både myndigheter og singaporsk og norsk næringsliv.

Sjømatmiddagen er blitt et kjent og populært arrangement blant både nordmenn og lokale i Singapore. Det er den norske ambassaden og Norwegian Business Association som arrangerer middagen, og det er alltid stor pågang for å få billetter.

Det stod over 100 forskjellige retter på menyen, og fjorårets Bocuse d’Or gull-vinner, Geir Scheie, var en av chefene.