Fiskebåt forliste

SVEIO: Mannskapet på tre ble berget da fiskebåten MS Monica fra Egersund gikk ned vest av Bømlafjorden fredag kveld.

Like etter klokken 23.00 fredag kveld mottok Hovedredningssetralen på Sola en nødmelding fra en fiskebåt, som da befant seg 50 nautiske mil vest for Bømlafjorden. Meldingen gikk ut på at fiskebåten muligens hadde slagside, skriver Aftenbladet.

Et redningshelikopteret var på plass i området noen minutter over midnatt. Rundt 15 minutter over midnatt ble mannskapet lokalisert. Tråleren med en lengde på 24 meter, var da gått ned, og de tre mennene hadde kommet seg over på en flåte.

Mannskapet ble reddet opp fra denne av en annen båt, MS Polaris, som kom til stedet omtrent samtidig med helikopteret. Alle tre skal være i god form, etter forholdene.

Det blåser kraftig i området, med vindhastighet på 15 meter per sekund.

– Været i området var så dårlig, at Sea King-helikopteret ikke kunne brukes i redningsaksjonen. De tre mennene ble derfor med båten som redddet dem til land i Haugesund, sier redningsleder Bjørn Jarle Åmlid.

Fiskebåten må ha gått raskt ned etter at det ble problemer, og mannskapet har handlet etter læreboka og trykket direkte på nødknappen, sier redningsleder Ove Førland ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge til Dagbladet.

– Dermed ble båtens posisjon tilgjengelig på GPS via kystradiosystemet, der skip i samme farvann og vi umiddelbart også kunne høre samtaler fra fiskebåten i nød. Båter i nærheten rakk å høre en kort og avbrutt samtale om slagside, sier Førland til avisa.

Det er ukjent hvorfor båten gikk ned.