Ny bok: Livet i fjæra

BOKOMTALE: Forsker ved Havforskningsinstituttet, Stein Mortensen, har sammen med fotograf Erling Svensen laget en flott bok om livet i fjæra.

Den byr på spennende oppdagelser, nye kunnskaper og mye naturglede, skriver Havforskningsinstituttet (HI) i en kort omtale av boken.

– Dette er boka alle med tilknytning til sjøen bør ha i hylla og med på oppdagelsestur langs kysten. Man får også fine forslag til hva man kan finne på i fjæra av spennende aktiviteter, for eksempel sammen med barna.
«Livet i fjæra» har mange flotte bilder. De fleste er tatt av Erling Svensen, men også noen av Havforskningsinstituttets forskere har bidratt, skriver HI.

Boken«Livet i fjæra» av Stein Mortensen.Boken«Livet i fjæra» av Stein Mortensen.

Internettbokhandelen tanum.no skriver følgende ei sin omtale av boken:

Det er i fjæra de fleste av oss får vårt første møte med saltvannet, det er fjæra som er inngangen til havet - dette fantastiske univers som fortsatt har mange hemmeligheter. Hvem har ikke gravd i sanden etter skjell, jaktet på strandkrabber eller knepet på tang og undret seg over alt som er så annerledes enn på land.

Iberegnet fjorder og øyer har Norge en kystlinje på hele 8.300 mil. Det gir oss en fantastisk mulighet til genuine naturopplevelser. Det rike plante- og dyrelivet i fjæra blir enda mer fascinerende når vi får kunnskap om artene og samspillet dem imellom.

Livet i fjæra beskriver økosystemer og naturtyper slik at du lettere skjønner den spennende dynamikken som er grunnlaget for livet i fjæra. Denne informasjonen er støttet av en artsdel der du finner rundt 150 arter som finnes i fjæra og på grunt vann.

Bilder fra boken«Livet i fjæra» av Stein Mortensen. Foto: HavforskningsinstituttetBilder fra boken«Livet i fjæra» av Stein Mortensen. Foto: Havforskningsinstituttet